Min dotter praktiserar i blomsterbutik i Mölndal

Hej på er!

Den här veckan har min dotter praktik i en blomsterbutik i Mölndal och hon har så mycket att berätta varje dag när hon kommer hem. Hon läser till florist och har alltid varit väldigt kreativ av sig. Det är nog troligt att hon fått sina gröna blomsterfingrar av sin mormor, för hon är också väldigt duktig med blommor och växter. Redan när min dotter var ganska liten så fick hon vara med sin mormor i henens växthus och ute och påta i rabatterna. Sen har liksom det där intresset blivit mer inriktat på blommor och design.

Hon har stora planer på att tävla i blombinderi, hon vill binda bröllopsbuketter och även olika blomsterarrangemang till stora event. Jag stöttar henne allt jag kan och är så stolt över hennes mål och höga ambition. Att börja på praktik i en blomsterbutik är ju en bra början, både för erfarenhet och för att skapa kontakter. Sedan får hon ju lära sig saker och få inspiration av sina kollegor. På fredag är det hennes sista dag på den här praktikperioden så då tänkte jag gå dit och överraska henne och se om hon har tid och möjlighet att binda en fin helgbukett som vi kan ställa här hemma.

Det roliga är att hon gjorde små buketter redan som liten när hon var ute på blomsterängarna och plockade blommor och nu står hon i en blomsterbutik och gör minst lika fina buketter och binderier som de erfarna floristerna. Jag tror att det liksom är något man har i sig, liksom ett öga för design och detaljer, och de har verkligen hon. Nu ska jag börja med maten så att det är klar när hon kommer hem, våra middagar ihop är så värdefulla. Ha nu en fortsatt fin dag!